29.8.2023

ENDURO GOLOVEC TRAILS 2023

Prihaja šesta izvedba žurke ENDURO GOLOVEC TRAILS v Ljubljani- tokrat dva dni 16. in 17.9.2023!!


Nekaj podrobnosti predstavljamo spodaj. 


Letošnje tekmovanje prinaša kar nekaj novosti, ostaja pa seveda izvedba s posebnim promocijskim statusom, saj je želja približanje endura čim večjemu številu kolesarjev, zato tudi nekoliko manj zahtevne trase in večje število kategorij, kot je to običajno v pokalu SloEnduro.


Na tem enduru se lahko vsak pomeri s svojimi vrstniki in prijatelji, ker pa so etape razporejene po relativno majhnem območju je to tudi ena redkih dirk v enduru, na kateri lahko gledalci navijajo na vseh etapah, brez da bi delali velike premike. 


Kaj vas čaka?
👉 2 sveži sobotni etapi v Bike Park Ljubljana in 3 zanimive nedeljske etape na Golovec trails.
👉 Čas za trening pred etapami v soboto v Podutiku in nedeljo na Golovcu, tako da se boste lahko čez vikend veliko nafurali.
👉 Najmanj 14. kategorij, vključno z najmaljšimi U13 in E-bike kategorijo z dodatno etapo navzgor!
👉 Prijave tokrat samo v soboto v BPLJ, po sobotnem delu sledi šov @BIKEHANIC BIG LINE SESSION & FMB FREESTYLE CONTEST v sodelovanju s KD Rajd.
👉 Na festivalu pa še Pump contest, Vreček, DJ Lavka, fajn hrana in pijača ter še veliko furanja za mlade in stare!
Program festivala Ljubljana MTB Vikend je objavljen na www.ljubljanamtbvikend.si in na mtb.si!

𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗲 𝘀𝗼 𝗼𝗱𝗽𝗿𝘁𝗲!
http://www.sloenduro.com/enduro-golovec-trails-2023/

13.2.2023

GOLOVEC TRAILS GRE V FINALE

 Finale Ligure ni potrebno posebej predstavljati. Pozimi je to top MTB destinacijo, ki je znana po izjemnem vremenu in vrhunskih trailih, že obiskala naša ekipa. Kako so se imeli in kakšne traile so furali, si lahko ogledate v VIDEU.

Marca pa lahko za podaljšan vikend tja peljemo tudi vas!

Meko trailov bomo skupaj obiskali med 9.3. in 13.3. 2023.

Na našem meniju bo vsak dan shuttle, s pomočjo katerega bomo prevozili najboljše traile, ki jih destinacija ponuja, se družili in učili novih tehnik.

 VAS ZANIMA? PREBERITE VEČ TUKAJ.

 POSEBNA CENA ZA ČLANE ŠD GOLOVEC TRAILS!

20.9.2022

ENDURO GOLOVEC TRAILS 2022 USPEL

Za nami je izjemna peta izvedba SloEnduro tekme v prestolnici. Zapomnili si jo bomo po vrhunskem vzdušju, številnih novih obrazih, rekordnemu številu mladih in odličnih rezultatih naših tekmovalcev.

Trojna absolutna zmaga za ŠD Golovec trails in skupno kar 20 naših tekmovalcev na stopničkah v kategorijah! Čestitamo!

Zmagovalca dneva pa sta bila Jure Žabjek in Nika Pečan.

👉 Daljše poročilo z rezultati na MTB.si.

👉 Uradni video tekme

👉 Fotogalerije objavljamo na našem Facebook profilu.

HVALA – NLB Skladi, upravljanje premoženja, d.o.o. 🥰 Visit Ljubljana 🥰 Zavarovalnica Triglav 🥰 Continental Slovenija 🥰 Peugeot 🥰 Extreme Vital 🥰 Vulkanizerstvo, Avtostoritve Zajec🥰 Red Bull 🥰 Orodje Žabjek 🥰 Outdoor-mania / bike&ski tours and rental, accommodation 🥰 ION bike – SurfShop Ljubljana 🥰 Obsešen 🥰 Ljubljana active trips 🥰 MDM


TEKMO SO PODPRLI TUDI – VITA ✊ Fox Racing Shox Slovenija ✊ CULT ✊ ProAdventure – Več kot kolesarska trgovina ✊ Bikehanic✊ BICIKEL.COM ✊ CVERO ✊ Sinter Brakes ✊ TopAtlet ✊ Kibuba ✊ Pivovarna Rooster ✊ Hervis Sports Slovenija ✊ Dr. Gorkič ✊ Ridgelinetrails ✊ Spar Slovenija ✊ Vigor Ground Fitness and Performance ✊ Nutrispoint ✊ Liquishot ✊ DOMEL ✊

 

6.9.2022

ENDURO GOLOVEC TRAILS (LJUBLJANA MTB VIKEND 2022)

Približuje se naš tretji Ljubljana MTB Vikend (16.-18.9.2022), ki ga organiziramo skupaj s KD Rajd in MTB.si.

Letos začnemo z dobrodelnim petkom v Lepi Žogi, nadaljujemo v soboto na norem dnevu v Bike parku Ljubljana in zaključimo z našo enduro preizkušnjo ENDURO GOLOVEC TRAILS. 

Prijave za enduro tekmo so odprte na spletnem portalu Prijavim.se.
 
Razpis tekme pa najdeš na spletni strani SloEnduro
 
Tekmujemo v 14 kategorijah!
 
Prideš? Glavno prizorišče bo ponovno pri Urban Ring Ljubljana, Dolenjska cesta 242c.

5.9.2022

TUDI V NOVO SEZONO Z ZAVAROVALNICO TRIGLAV

Z vesljem napovemo, da bomo tudi v prihodnji sezoni sodelovali z Zavarovalnico Triglav. 

V preteklem letu smo skupaj premikali številne meje. V podporo so nam bili pri organizaciji Otroških MTB vikendov, organizaciji naše tekme in festivala Ljubljana MTB vikend ter izvedbi ostalih manjših aktivnosti.

Posebej bi izpostavili tudi skupno organizacijo brezplačnega tečaja prve pomoči za vse naše člane. Tu smo pridobili znanja, ki bodo koristila vsem udeleženim

Tekom leta smo se priključili tudi projektu Zavarujmo prihodnost, kjer bomo sodelovali tudi v prihajajočem letu.

Zavarovalnica Triglav podpira tudi klub iz drugega konca Ljubljane – KD Rajd, s katerim tudi soorganiziramo festival Ljubljana MTB vikend. Vsi skupaj se bomo še naprej trudili, da vsem pokažemo zakaj je Ljubljana MTB prestolnica.

Hvala za podporo!

23.6.2022

PRIDRUŽITE SE REKREACIJI IN TEČAJEM

Vabljeni, da se pridružite našim številnim aktivnostim v tem letu. 

Lahko se udeležite enega brezplačnih od tečajev ali vodenih tur, ki jih omogoča Mestna občina Ljubljana. Prijave in več informacij TUKAJ.

Vsak mesec pa izvajamo tudi mesečne, dnevne in privatne tečaje za različna predznanja gorskega kolesarjenja. Vsem članom ŠD Golovec trails nudimo tudi 10% popust. Več informacij in prijave TUKAJ.

Vas zanimajo tečaji ali kampi za otroke? Izvajamo celoletno MTB šolo in pa organiziramo pet poletnih dvodnevnih kampov za mlade od 6.-16. let!

V društvo se lahko včlanite TUKAJ.

17.9.2021

GOLOVEC TRAILS IMA NOVO OPORO - ZAVAROVALNICO TRIGLAV

Vsi obiskovalci našega največjega letnega dogodka – tekme Enduro 4fun Golovec trails, ste lahko ob naših poteh opazili nekaj novega, rdečega.

Ob drugi etapi nedeljske dirke so vas zastave in transparenti opozarjali, da ŠD Golovec trails in vse naše aktivnosti od sedaj podpira tudi Zavarovalnica Triglav. 

Izjmeno ponosni smo, da so naše trdo delo v zadnjih sezonah prepoznali v velikih kolektivih in uspešnih podjetji, kar Zavarovalnica Triglav zagotovo je. 

Opazili jih boste predvsem na naših dogodkih, za naše člane in širšo javnost pa pripravljamo tudi nekaj zanimivih in koristnih aktivnosti.

Zavarovalnica Triglav podpira tudi klub iz drugega konca Ljubljane – KD Rajd, s katerim tudi soorganiziramo festival Ljubljana MTB vikend. To je predstavljalo odlično izhodišče za začetek in uradno najavo sodelovanja. Vsi skupaj pa se bomo še naprej trudili, da vsem pokažemo zakaj je Ljubljana MTB prestolnica.

Hvala za zaupanje.

15.9.2021

ZA NAMI JE DRUGI LJUBLJANA MTB VIKEND

Začelo se je zvezdniško, s petkovim večernim dobrodelnim Scott Continental pump sešnom. Sodelujoči so morali v eni uri prevoziti čim več krogov, vedno pa je bil lahko na progi le eden izmed njih. Skupaj so naredili 404 kroge. Za vsakega bo Slovenski kolesarski mojster, glavni pokrovitelj prireditve, prispeval 2 evra, organizatorji pa bodo s pomočjo mtb.si zdaj organizirali še dobrodelno dražbo športnih rekvizitov in različnih spominkov iz karier posameznikov. Sredstva bodo namenili nakupu BMX koles, ki jih bodo lahko šole in klubi brezplačno uporabljali za svoje programe.

V soboto je sledil prolog nedeljske dirke v enduru, nato pa za gledalce glavna poslastica dneva – Bikehanic Big Line Session, na katerem so fantje znova pokazali nore trike in frčali visoko nad zemljo. Skupina Odprava zelenega zmaja je zaokrožila večer s hitrimi in glasnimi priredbami vsem dobro znanih hitov.

Celotno poročilo petkovega in sobotnega dogajanja in fotografije si oglejte na MTB.si.

V nedeljo pa je 238 udeležencev iz Avstrije, Hrvaške, Italije, Nemčije in Slovenije podrlo rekord v udeležbi na dirkah pod okriljem SloEndura 4fun.

Tudi tokrat so se podali na štiri hitrostne preizkušnje po progah Golovec trails, od zahoda proti vzhodu, tudi po kombinacijah novih dveh, Nebeške in Rifterja. Dobrih 100 »višincev« na preizkušnjo, kot dobro vedo obiskovalci Golovca. Za mlajše od 15 let pa brez zadnje, četrte preizkušnje. Vroč pozno poletni dan in veliko prahu na progi.

Zmagovalca nedeljske preizkušnje sta bila David Ivartnik in Petra Bernhard.

Celotno poročilo o tekmi z rezultati in video je dostopen na spletni strani Sloenduro.com

Prva fotogalerija Matevža Mačka je dostopna na naši spletni strani, Anže Petkovšek pa svoje fotografije pošlje jutri in bodo dostopne na spletni strani Sloenduro.

 

4.8.2021

LJUBLJANA MTB VIKEND 2021

Hitro se bliža Ljubljana MTB Vikend (10.-12.9.2021), ki ga organiziramo skupaj s KD Rajd in Supersnurf.

Letos začnemo z Dobrodelni Scott Continental Pump Sešn, nadaljujemo v soboto z Kralj in kraljica Bike Parka Ljubljana [King & Queen of BPLJ], Ljubljana MTB Vikend – Big Air Session ter zaključimo z našo enduro preizkušnjo Enduro Golovec Trails 2021 / SloEnduro 4Fun

Prijave za enduro tekmo se odprejo 11.8.2021 na spletnem portalu Prijavim.se.
 
Razpis pa bo kmalu viden tudi na spletni strani SloEnduro
Prideš?

5.5.2021

FURAMO RIFTER

Obljubili smo enega, dobili bomo dva. Furali bomo Rifter!
 
V času gradnje našega Nebeškega traila nas je razveselil klic, ki nam je ponudil pomoč pri ureditvi še enega traila . Z veseljem smo se lotili dela ter skupaj s Peugeot zasnovali načrte za nov odsek traila – poimenovali smo ga RIFTER – po avtomobilu, ki je pisan na kožo gorskim kolesarjem… 
 
Rifter trail bo za zdaj mogoče furati kot enega od spodnjih odsekov Nebeškega traila. Zagotavljamo vam trail kot ga na Golovcu še ni.
 
Otvoritev obeh trailov? Kmalu!
Posebna zahvala pa tudi lastnikoma zemljišča, ki sta nam to vse omogočila.

22.9.2020

LJUBLJANA JE MTB PRESTOLNICA

Letošnjo tekmo Enduro 4fun Golovec trails smo izvedli v sklopu prvega festivala Ljubljana MTB vikend. Veseli nas da smo že v prvem letu dokazali, da je Ljubljana prava MTB prestolnica. Zahvala gre vsem udeležencem, sponzorjem, podpornikom, Mestni občini Ljubljana in seveda so-organizatorjem (KD Rajd, MTB.si in ŠD Supersnurf). 
Nekoliko več o razpletu festivala si preberite na MTB.si. Kmalu sledi tudi uraden video celotnega dogajanja!

ENDURO 4fun GOLOVEC TRAILS 2020
Za nami je tretja izvedba enduro tekme v Ljubljani. Tudi tokrat smo super zadovoljni z udeležbo, vzdušjem in razpletom. Gostili smo 197 tekmovalcev iz 5 držav, ki so prikazali odlično dirkanje na 4 etapah in sobotnem prologu v Podutiku. 

Matjaž Istenič je s konstantnim tempom in brez posamične etapne zmage postal zmagovalec Golovec trails endura 2020. Z drugim mestom je vse presenetil popolni novinec, Velenjčan Dragomir Založnik, dobil je zadnjo etapo in za Isteničem zaostal le 17 stotink sekunde. Na tretjem mestu je sledil Nejc Huth (Energijateam.com), edini aktualni tekmovalec z vrha lestvice SloEndura, za Isteničem je zaostal 4,16 sekunde. Sledila sta domačin Anže Žabjek (Golovec trails) na 4. in najhitrejši mladinec Enej Podlipnik (Rajd Ljubljana) na 5. mestu.

Državna prvakinja Tina Perše (Calcit bike team) je bila najhitrejša med ženskami pred Tamaro Homar (Energijateam.com) in Tino Smrdel (MBK Črni vrh).

Med mlajšimi od 15 let je na prvih treh hitrostnih preizkušnjah nastopilo kar 30 tekmovalcev. Zmagal je Ažbe Kalinšek (Rajd Ljubljana) pred Jušem Ažmanom (KK Završnica) in Korošcem Lovrom Kojzekom.

Celotne vrstne rede, tudi z vsemi starostnimi kategorijami in kategorijo na e-kolesih, najdeš na strani z rezultati.

Celotno poročilo na strani SloEnduro.
Uradna fotogalerija (foto: Anže Petkovšek)
Uraden video (video: Klemen Humar)

 

 

15.9.2020

PRIHAJA LJUBLJANA MTB VIKEND!!

Od 18. do 20. septembra bo Ljubljana skušala dokazati, da tudi prestolnica gorskega kolesarstva. Trije tekmovalni vrhunci na treh lokacijah – pumptrack Fužine, vsestranski spopad v Podutiku in enduro na Golovcu – ter vrsta rekreativnih in izobraževalnih druženj, pa tudi dobrodelnost in ena dobra zabava!

Prvi festival Ljubljana MTB Vikend se bo zaključil z našo enduro preizkušnjo Enduro 4fun Golovec trails.

Več informacij na strani MTB.si: shorturl.at/awxFX

23.6.2020

PODPORA KI SMO JO ISKALI!

Golovška MTB zgodba ima dolgo zgodovino, v glavnem povezano z lokalnimi entuziasti, ki tukaj gradijo in furajo že več kot desetletje. V letu 2017 smo naredili ogromen korak z ustanovitvijo športnega društva Golovec trails. Hvaležni smo za vsakega posameznika in podpornika, ki od takrat z nami sooblikuje našo zgodbo. Trenutno nas je krepko preko 250!

Veseli nas, da je bilo naše delo opaženo tudi med proizvajalci koles in kolesarske opreme. Zato z veliko veselja sporočamo, da lahko v društvu od sedaj naprej računamo tudi na podporo dveh velikih imen v svetu kolesarjenja – SCOTT in CONTINENTAL.
V društvu si želimo nadaljevati z našim poslanstvom – urejanjem in legalizacijo poti, širitvijo našega trail parka ter organizacijo dogodkov in drugih podobnih aktivnosti. Čaka nas še veliko dela, naše cilje pa bomo lažje in hitreje dosegli s podporo Scotta in Continentala. Pomagali nam bodo pri delovanju društva, organizaciji dogodkov ter nam zagotavljali kvalitetno opremo za naše aktivnosti.

Vsi naši člani bodo lahko pri trgovcih kupili kolesa in opremo izbranih znamk po ugodnejših cenah. Uradni trgovini Golovec trails bosta sedaj Wheelbase v Trzinu in Bičikleto v Ljubljani, kjer vam bodo svetovali izkušeni strokovnjaki na kolesarskem področju. Del zaslužka od prodaje se bo vrnilo v društvo, ki bo še naprej za vas bdelo nad golovškimi potmi.

T.i. kolesarska industrija in razvoj kolesarskih poti sta soodvisni dejavnosti, zato upamo da bo sodelovanje Golovec Trails in Scotta ter Continentala lahko za zgled drugim MTB zgodbam v Sloveniji. Le skupaj lahko dosežemo dolgoročne sistemske spremembe na področju gorskega kolesarjenja v Sloveniji.

_ _ _ _ _ _ _ _ 

Scott ni zgolj znamka koles. Skozi svojo 60-letno tradicijo in zgodovino Scott predstavlja zgodbo nenehnega razvoja, strmenja k popolnosti in narekuje smernice znotraj širše športne industrije.

Continental je edini nemški proizvajalec kolesnih pnevmatik, ki proizvaja svoje pnevmatike v Nemčiji. Hitro boste lahko spoznali kaj pomenijo več kot 100-letne izkušnje na področju razvoja in proizvodnje kolesarskih pnevmatik.

Na Golovcu boste srečevali predvsem kolesa Scott Genius, ki je eden najlažjih v segmentu trail/enduro koles ter Scott Ransom, ki s svojimi karakteristikami in lastnostmi premika meje kolesarske industrije. Enduro “mašina” s 170mm hoda, izdelana za hitrost in najzahtevnejše terene. Za Golovec je odličen tudi E-Genius oz. Genius eRide kot novi standard integracije motorja in baterije na področju električnih koles.

Pri pnevmatikah prisegamo na plašča Continental Der Baron in Trail King. »Baronke« se odlično znajdejo v vseh v kolesarskih parkih. Odličen oprijem, zaščita proti predrtju in zato daljša življenjska doba, so glavne odlike tega plašča. Plašč Trail King pa je primeren predvsem za all mountain in enduro kolesa z nekoliko hitrejšim vrtenjem in odličnim oprijemom.

Kolesa in opremo lahko kupite v uradnih Golovec trails trgovinah: 

WHEELBASE 

Trgovina vodena s strani kolesarjev, ki zares vejo kaj počnejo. So specializirani za prodajo in servis kolesarske opreme, ponudbo pa stalno dopolnjujejo še z drugimi storitvami in športno opremo. V njihovi ponudbi lahko najdete izdelke, ki so jih v prejšnjih letih preizkusili na svoji koži in zato zanje tudi jamčijo.

https://www.wheelbase-shop.com/ 
Mengeška cesta 26, 1236 Trzin
+386 59 022 761
info@wheelbase-shop.com 

BIČIKLETO 

Bičikleto ni samo servis za kolesa, temveč tudi kolesarje. Ponujajo še pranje koles, fitting, športne masaže in založeno trgovino.

https://bicikleto.si/
Nove Fužine 33, 1000 Ljubljana
info@bicikleto.si
031 230 100

5.5.2020

NOV MTB FESTIVAL V LJUBLJANI

V septembru Slovenija, natančneje Ljubljana, dobi nov gorskokolesarski festival. Ljubljana MTB vikend bo združil več dogodkov na ljubljanskih MTB vreliščih, moči pa bomo v vlogah prirediteljev in partnerjev združili Golovec Trails, KD Rajd in MTB.si ter vrsta sponzorjev in podpornikov z ljubljanske in slovenske MTB scene. Celotno napoved si preberite na MTB.si.

Na Golovcu ostaja zabavna preizkušnja Enduro 4fun Golovec trails, ki pa letos dobiva še sobotni prolog v Bike parku Ljubljana. V mislih pa imamo še marsikaj zanimivega.

Ne spreglejte tudi:

  • Vodene ture 
  • Delovne akcije
  • Žur v Lepi Žogi

Več informacij sledi. Spremljajte FB stran festivalaInstagram in naše socialne medije.

30.3.2020

OBVESTILO KORONAVIRUS

Prosimo vse obiskovalce Golovca, da se upošteva Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

👉Naše poti so le majhen del večjega gozda, v katerega prost dostop še imamo. Opozarjamo pa, da naj se pri uporabi trailov upošteva Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.
👉 Zaprli smo trail “Banana”
👉 Situacija se hitro spreminja, zato predlagamo da redno spremljate objave na portalu Gov.si in upoštevate pravila, nasvete in omejitve.

 

10.3.2020

NOVA SPLETNA STRAN

Za vas smo prenovili spletno stran, ki sedaj omogoča poenostavljeno včlanjevanje, pregledno karto poti, novice ter spletno trgovino. Podprite naše delo z včlanitvijo v društvo ali donacijo. S tem podprete razvoj gorskega kolesarstva v prestolnici in nam prispevate dodaten glas pri lobiranju za boljše pogoje in nove poti pri vseh odločevalcih. Vsi si želimo novih in boljših poti za vas, vaše prijatelje in družino. Pa ne pozabite tudi na številne zabavne dogodke!

 

 

 

Hvala za podporo. 

Ne pozabite na:
– 31.3.2020 Začetek rekreacije MTB šola Razgibajmo Ljubljano (prestavljeno, nov datum kmalu)
– 18.-19.4.2020 Take care of your trails (prestavljeno, nov datum kmalu)
– 20.9.2020 Enduro 4fun Golovec trails

Več informacij kmalu.

30.3.2020

OBVESTILO KORONAVIRUS

Prosimo vse obiskovalce Golovca, da se upošteva Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

👉Naše poti so le majhen del večjega gozda, v katerega prost dostop še imamo. Opozarjamo pa, da naj se pri uporabi trailov upošteva Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.
👉 Zaprli smo trail “Banana”
👉 Situacija se hitro spreminja, zato predlagamo da redno spremljate objave na portalu Gov.si in upoštevate pravila, nasvete in omejitve.

 

10.3.2020

NOVA SPLETNA STRAN

Za vas smo prenovili spletno stran, ki sedaj omogoča poenostavljeno včlanjevanje, pregledno karto poti, novice ter spletno trgovino. Podprite naše delo z včlanitvijo v društvo ali donacijo. S tem podprete razvoj gorskega kolesarstva v prestolnici in nam prispevate dodaten glas pri lobiranju za boljše pogoje in nove poti pri vseh odločevalcih. Vsi si želimo novih in boljših poti za vas, vaše prijatelje in družino. Pa ne pozabite tudi na številne zabavne dogodke!

 

 

 

Hvala za podporo. 

Ne pozabite na:
– 31.3.2020 Začetek rekreacije MTB šola Razgibajmo Ljubljano (prestavljeno, nov datum kmalu)
– 18.-19.4.2020 Take care of your trails (prestavljeno, nov datum kmalu)
– 20.9.2020 Enduro 4fun Golovec trails

Več informacij kmalu.

22.9.2019

REKORDNA UDELEŽBA V PRESTOLNICI

Deveta in zadnja letošnja preizkušnja pod okriljem serije SloEnduro 4Fun je zbrala kar 201 udeleženca iz štirih držav. To je največ udeležencev na prireditvi SloEnduro 4Fun v sezoni 2019, iz “prve lige” pa jo prekašata le Kamplc za enega udeleženca ter seveda Black Hole Enduro, dirka evropske serije EWS.
Iz ljubljanskega Rudnika štirikrat na greben Golovca in štirikrat v boju s časom nazaj v dolino. Trikrat po dobro znanih progah Golovec trails, od desne proti levi, nato pa še četrtič proti Orlam, proti meji ljubljanske občine s Škofljico, in na novejšo Županovo. Na koncu je presenetil dež, a suha prst na progi pod krošnjami dreves se ni kaj dosti zmočila..

Zmagal je domačin Jure Žabjek (Unior/Devinci Factory Racing), ki se je s progo poigraval na gledalcem prijazen način – da so res imeli kaj videti. Na koncu je Richard Maasarani za njim zaostal za 21 sekund in 7 stotink ter po lanskem letu še enkrat zasedel drugo mesto. Tretji je bil Nejc Huth (Energijateam.com) z zaostankom 24,06 za Juretom. Četrti je bil Juretov starejši brat Anže (Golovec Trails, +30,57) in peti Mitja Potočin (KD Hrastnik, +34,85).

Tina Perše (Calcit Bike Team) je imela kar 11 tekmic. Najbližje sta ji bili Tamara Homar (Energijateam.com, +29,55) na drugem in Tjaša Rutar (Rajd Ljubljana, +46,29) na tretjem mestu. Irena Zupanec pa je bila najhitrejša v kategoriji 30+.

Se vidimo na Golovec trails naslednje leto! Ah kaj, že kaj prej, saj se tam fura vsak dan, če le ni preveč razmočeno, da se ne dela škoda na poteh.

Rezultati na sloenduro.com

Report: Mtb.si, Foto: Anže Petkovšek